Overslaan en naar de inhoud gaan

In de nacht van 25 september zullen alle lichten in de binnenstad van Leiden doven, zodat de sterrenhemel bewonderd kan worden. Om je voor te bereiden, ben je overdag welkom op het Oude Sterrewacht Festival. Wat ga je ’s avonds allemaal kunnen zien?

Voor het eerst in misschien wel een eeuw tijd zal de sterrenhemel oplichten en te zien zijn vanuit het centrum van Leiden tijdens Seeing Stars. In de Oude Sterrewacht bereid je je uitgebreid voor op de avond. Door het hele gebouw worden workshops, rondleidingen en quizzes georganiseerd. Ook word je op weg geholpen met apps die inzicht geven in wat je ’s avonds allemaal gaat zien. Lichtvervuiling, zwaartekracht en astrofotografie: het festival leidt je op tot een echte citizen scientist.

Who knows
De Oude Sterrewacht van Leiden is de oudste nog bestaande universitaire sterrenwacht ter wereld. Terwijl studenten van Universiteit Leiden college krijgen in het grootste gedeelte van het gebouw, dient het bezoekerscentrum in de kelder en de telescopen op het gebouw het brede publiek. 

Klaar om samen het heelal in te duiken? Kom langs! Meer informatie vind je hier.

Locatie: Oude Sterrewacht, Sterrenwachtlaan 11, 2311 GP Leiden

Tijd: 11.00 – 17.00 uur

Entree: Gratis

Deze activiteit is zowel Nederlands- als Engelstalig.