Overslaan en naar de inhoud gaan

De klimaatcrisis. Het nieuws staat er vol mee. Door extreme weersomstandigheden, droogte en overstromingen worden mensen zelfs van huis verdreven. Kom je met ons over dit moeilijke thema praten?

Vandaag de dag vluchten er enorm veel mensen als gevolg van natuurrampen. Deze bevolkingsgroepen worden steeds kwetsbaarder bij gebrek aan bescherming. Klimaat Ontheemding vormt een bedreiging voor duurzame ontwikkeling en versterkt de wereldwijde ongelijkheid. Wat doet de mens na een natuurramp als gevolg van een orkaan? Wat doet de mens als de watervoorziening door een blinde oorlog wegvalt? Hoe verloopt het debat over het klimaat en migratie?  

Jan Peter Wiersema neemt je mee in een presentatie, 'op reis' naar landen waar klimaatmigratie een hedendaagse praktijk is geworden. Jan heeft een aantal jaren in Tanzania als vrijwilliger gewerkt voor een NGO die zich richtte op duurzaam ondernemen en heeft de gevolgen van klimaatverandering in Afrika meegemaakt in zijn projecten.

Samen met het Leids Steunloket Migranten luister je niet alleen naar Jan, maar zul je ook zelf aan de slag gaan. In een aantal klimaattafels zullen stellingen met elkaar besproken worden en gepresenteerd worden.

Er zal in een gemoedelijke sfeer openlijk gepraat worden over dit moeilijke onderwerp. Wees welkom om gedachten uit te wisselen onder het genot van lekkere hapjes, drankjes en live muziek door een 70/80/90 popband, genaamd Out of the Blue Band.

Klaar om mee te discussieren? Of lekker te luisteren? Kom vooral langs!

Locatie: Speeltuin Westerkwartier, Ten Katestraat 10A, 2321 AW Leiden

Tijd: 19.30 - 23.00

Entree: Gratis, aanmelden via Facebook, Instagram of Linked In