Overslaan en naar de inhoud gaan

Naar de sterren en daar voorbij! Ga mee op reis door de ruimte en tijd met het Mobiel Planetarium in Huis van de Buurt Matilo

Op 28 augustus staat het Mobiel Planetarium voor je klaar in het Huis van de Buurt Matilo. Kom langs, zoek een plekje in het planetarium en geniet van een reis door tijd en ruimte.

Wist je dat wanneer je naar de sterren kijkt, je eigenlijk terug in de tijd kijkt? Doordat sterren zo ver weg staan duurt het soms miljarden jaren voordat hun licht jouw ogen bereikt. Sommige van de sterren die we nu zien, zijn daardoor eigenlijk allang verdwenen. 

Sterrenkundigen doen hier hun voordeel mee. Door ver genoeg weg te kijken hopen ze zo ver terug in de tijd te loeren dat ze erachter komen wat de oerknal was. Waar komt alles vandaan? En wat voor sporen heeft de oerknal achter gelaten in ons heelal? 

Op 28 augustus zorgen Wijkverenigingen Roomburg en Meerburg er voor dat het het NOVA Mobiel Planetarium wordt opgezet in het Huis van de Buurt Matilo opgezet. In deze koepel laten studenten je precies laten zien hoe het heelal eruitziet en reis je naar het verleden om zo dicht mogelijk bij de oerknal te komen. Alle voorstellingen zijn live en interactief! Naar welke planeet of ster wil jij reizen? 

Tussen 11.00 en 17.00 worden er 7 shows gegeven, elke show duurt 30 min. Er is plaats voor 25 mensen per show. Gewoon binnenlopen is mogelijk, maar een plaatsje reserveren via het reserveringsformulier verzekert je van een plek. Kom langs voor de reis van je leven! 

Locatie: Huis van de Buurt Matilo Adres: Zaanstraat 126, 2314 XH Leiden

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Entree: Gratis. Inschrijvingen kan via dit formulier.

Deze activiteit is in het Nederlands en Engels.

De koepel is geschikt voor mindervaliden mensen. Om de activiteit zo aangenaam mogelijk te maken, vragen wij hier op het formulier naar.