Overslaan en naar de inhoud gaan

Een Romeinse middag in Park Matilo: met rondleiding en uitleg over de Romeinse wegen, workshop over de Groma en Romeinse hapjes en drankjes!

- Vanwege COVID moet de organisatie deze activiteit helaas uitstellen naar een later moment -

Tussen de wijken Roomburg en Meerburg in Leiden ligt Archeologisch Park Matilo. In het begin van onze jaartelling hebben de Romeinen hier een fort gebouwd: castellum Matilo. Dat ligt nu onder het park verborgen. Deze archeologische schatkamer is al in 1976 tot rijksmonument verklaard. Vandaag leidt Jip Meijer van Stichting Mooi Matilo je rond in Park Matilo en legt je alles uit over de Romeinse wegen in Nederland.

Doe mee met de workshop en leer alles over de Groma, een Romeins landmeetinstrument. Na afloop van de rondleiding en workshop kun je gezellig napraten met eenvoudige Romeinse hapjes en drankjes.

Stichting Mooi Matilo is een samenwerkingsverband van organisaties en kleine ondernemers die activiteiten organiseren in en om park Matilo. 

Locatie: Bij de Fabrica in Park Matilo. De Fabrica is een container binnen de omwalling van het fort. Wel rolstoltoegankelijk. Er is geen invalidentoilet.

Tijd: 14.00 - 17.00 uur

Entree: Gratis

Deze activiteit is Nederlandstalig (met eventueel korte aanvullende uitleg voor Engelstaligen). Meer informatie op de website.