Overslaan en naar de inhoud gaan

Een sprookjesachtige rondvaart door Leiden.
Tijdens Schemerstad vaart de bezoeker langs vijf speciaal voor Schemerstad gemaakte locatietheaters

Schemer… de overgang van dag naar nacht, als de zon verdwijnt en de nacht begint te vallen. In het schemerlicht verandert de stad, komt te voorschijn wat het daglicht niet kan velen, worden schaduwen langer tot ze oplossen in het duister. De schemering is een tussengebied, de brug tussen licht en donker, tussen leven en dood en tussen werkelijkheid en droom.

Balancerend op die tweespalt biedt Schemerstad bijzonder theater op bijzondere Leidse locaties. Voor het eerst georganiseerd in 2010 staat Schemerstad ieder jaar garant voor een verbluffende ervaring op en langs het water. Het publiek volgt de theaterstukken vanuit de boot. Varend van de ene naar de andere locatie zal zij in de invallende duisternis geconfronteerd worden met al wat het daglicht niet kan verdragen.

Zoektochten in de schemer van Leiden!

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september vindt de twaalfde editie plaats van het theaterfestival Schemerstad. Bij dit unieke evenement vaart het publiek tijdens de schemering en de daaropvolgende duisternis in boten door de grachten en singels van Leiden, en kijkt naar unieke voorstellingen op de wal. Theatraal Leiden op zijn best.
Je moet je inschrijven als je met Schemerstad mee wilt varen. Je gaat op de Apothekersdijk aan boord van een open sloep en krijgt een heerlijk welkomstdrankje. Ook onderweg zorgt Schemerstad nog voor een drankje en hapje. Onderweg van de ene naar de ander locatie passeert u nog Schemerlampjes; kleine acts die u al varend kan bekijken

Altijd anders

De cultuur slurpende botenparade barste vorig jaar september uit zijn voegen als eendaags event. Dit jaar is Schemerstad er weer twee dagen. Twee dagen inspirerende theatrale zoektochten. Een afwisselend programma met groteske beelden op de Catharinabrug, een onderzoek naar stilte in het Plantsoen, een pikante opera op de Nieuwe Rijn, een extravagante rave op een nieuwe locatie aan De Rijn en een met videoprojecties gelardeerde ode aan melancholie, weemoed, Saudade en aan de onwetendheid over de koers die we in het leven varen in de Hortus.

De verwondering

Schemerstad is uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende theaterevenementen van Leiden. De stad als decor is één van de veel genoemde bijzonderheden van dit festival. Door de uitzonderlijke opzet en jaren van kwalitatief sterke performances, heeft Schemerstad een grote schare vaste bezoekers aan zich weten te binden. Maar er is zeker ruimte voor meer en nieuwe verwonderaars die zich graag laten verbazen in de weerspiegelingen van het avondlicht.

Tickets

Het publiek kan zowel meevaren in rondvaartboten als in een eigen boot. Tickets kosten 36,50 euro voor de rondvaartboot en 95 euro voor je eigen boot. Koop je tickets hier

Als je kiest voor een rondvaartticket word je op 9 OF 10 september verwacht tussen 19:15 en 19:45 bij Apothekersdijk 5, 2312DC, Leiden. De rondvaart duurt tot ongeveer 22:30. Meer weten?

Als je kiest voor een eigen-boot-ticket worden jij en je boot op 9 OF 10 september om 19:30 verwacht bij de Boommarkt aan de kant van de Webster University. Meer weten?