Overslaan en naar de inhoud gaan

Slaapapneu Service organiseert een activiteit met experts die alles uitleggen over slaapapneu. Met testjes, de nieuwste behandel technieken en vrijblijvend advies.

Iedereen is wel eens moe, maar wist je dat vermoeidheid, snurken, overgewicht en hoge bloeddruk symptomen kunnen zijn van slaapapneu? Slaapapneu is goed te behandelen en veel slaapapneu patiënten voelen zich stukken beter na het starten van hun behandeling. 

Slaapapneu Service organiseert vandaag een activiteit waarbij een team van experts vandaag staat te trappelen om alles uit te leggen over de oorzaak van slaapapneu, de bijbehorende klachten en de verschillende behandelingen. Onder het genot van een lekker kopje koffie en/of een broodje bij het sfeervolle Neliss (lunch op eigen kosten) kan je daarna alles nog even nalezen en al je vragen stellen aan de experts.  

 De volgende experts zullen aanwezig zijn:  

  • Jacky Gehring; Gezondheidswetenschapper gespecialiseerd in Slaapgeneeskunde en Longfunctie 
  • Corrie de Lange; Physician Assistent Slaapgeneeskunde 
  • Linda Saeijs-van Niel; diëtiste en OSAS-consulente 
  • Angelique van Maldegem; laborante Klinische Neurofysiologie 
  • Gerard van Asperen; IC-verpleegkundige  
  • Laura van Rossum; Planning en Organisatie  
  • Jalal Cheddani; MRA specialist SomnoMed 
  • Arno en Nancy van der Lek; vrijwilligers ApneuVereniging 
  • Gonny van den Akker, Homecare Consultant VitalAire
  • Baue Becker, Product Specialist Slaapapneu & Diagnostiek VitalAire

Je krijgt ter plekke ook de mogelijkheid om een specifieke slaapapneu vragenlijst in te vullen waaruit blijkt of je kans hebt op apneu. Aan de hand van de uitslag kan een vrijblijvende en kosteloze afspraak worden gemaakt om een nachtje met een flowmeter te slapen. Er wordt dan gemeten of er ook daadwerkelijk apneus zijn. Afhankelijk van de uitslag kan je vervolgens zelf beslissen (of samen met ons of de huisarts) of je een diagnostisch slaaponderzoek wilt ondergaan. 

Ook krijg je te zien hoe zo’n uitgebreid slaaponderzoek wordt uitgevoerd, hoe een Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) apparaat er van dichtbij uitziet en hoe zo'n apparaat apneus kan voorkomen. Er worden verschillende behandelmethodes geshowd. Er zijn verschillende soorten MRA’s (beugels) aanwezig zijn, je kan kennismaken met de Slaap Positie Trainer (SPT) en de allernieuwste behandelmethoden voor slaapapneu. Ook is er een uitdagende prijsvraag met een prijs en natuurlijk zijn er leuke goodies aanwezig.

Investeer in je gezondheid en we zien je graag op deze unieke slaapapneu dag van Leiden European City of Science! 

Locatie: Neliss, Kanaalpark 140, 2321 JV Leiden. Vlakbij station Lammerschans. 

Tijd: 11.00-15.00 uur

Entree: deelname en parkeren is gratis. Aanmelding is wel gewenst. Dat kan via deze link.

Klik hier voor de website van Slaapapneu Service