Overslaan en naar de inhoud gaan

In de zomer van 2022, van 9 juli t/m 14 augustus 2022 is het monumentale pand van ARS Aemula gevuld met PLANTen. Deze zomer blijft ARS open voor deze thematentoonstelling in het kader van Leiden City of Science 2022.

Behalve de tentoonstelling worden workshops aangeboden die een relatie hebben met planten en bomen, zoals workshops Stilleven, Dierfiguren bouwen voor kinderen, een beeld maken met een tak als uitgangspunt.  

Op de binnenplaats van ARS is een broeikasje verschenen, waarin kunstenaars zich kunnen laten inspireren door de groeiende stekjes en planten die er worden geplaatst.  

Voor de tentoonstelling PLANT hebben ARS leden zich laten leiden door planten. Kunstenaars hebben vrijwel altijd een grote belangstelling voor de wetenschap. De inspiratiebronnen van het werk dat voor de expositie PLANT gemaakt is, zijn zeer uiteenlopend: algen, bijzondere of juist alledaagse planten, groei, wortels, de Wereldzadenbank op Spitsbergen, ontgroening van de aarde, neurowetenschappen, en historische fotografieprocessen.  

Bijzonder aan deze tentoonstelling is dat ARS leden dit thema samen met een andere kunstenaar uit den lande hebben uitgewerkt, met als resultaat een tweeluik of een gezamenlijk kunstwerk waarin het aandeel van beide kunstenaars duidelijk zichtbaar leidt tot een nieuw gemeenschappelijk werk.  

Zo’n 25 teams, leden van ARS en hun samenwerkingspartners, maakten grafiek, keramiek, tekeningen. Er zal een rariteitenkabinet zijn, verschillende installaties en een tekeninstallatie., pigmenttransfers, en op 7 augustus is een spoken word voorstelling. Onder de titel ‘Het gietertje” wordt die middag een gedicht in woord, beeld en geluid uitgedrukt.  

Voor het programma en de tijden van de workshops, zie www.arsaemula.nl,  kranten, uitagenda. 

De tentoonstelling is te bezoeken van 9 juli t/m 14 augustus, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Jos van den Broek opent de tentoonstelling op 9 juli om 16.00 uur.