Overslaan en naar de inhoud gaan

human/Artificial Intelligence, bovenmenselijk muziektheater door makers, spelers, musici en publiek die, samen met A.I., de toekomst in gaan

Wat is een A.I. (Artificial Intelligence) eigenlijk voor wezen? En wat is een mens? Kan A.I. hierover met ons meedenken, filosoferen en zelfs kunst maken? In h/A.I. gaan de Veenfabriek, Orkest De Ereprijs en theatergroep ECHO de uitdaging aan en maken bovenmenselijk muziektheater samen met A.I.

Kunstmatige intelligentie is onderdeel geworden van ons menszijn. Het ondersteunt onze denkprocessen, beïnvloedt onze keuzes en neemt steeds meer taken van ons over. Ongemerkt zit “A.I.” al in onze apparaten en systemen. Nog even en A.I. neemt ons hoofd over. Volgens aanhangers belooft dat veel goeds, maar critici wijzen op toekomstige gevaren. De spanning tussen Human en Artificial Intelligence vraagt om serieuze aandacht. Gaat A.I. ons helpen om boven onszelf uit te stijgen?

h/A.I. is een bovenmenselijke manifestatie met vier acteurs, een 14-koppig orkest, A.I. en het publiek. Hoe groot is de invloed van A.I. op ons spel, onze muziek en wat merkt de toeschouwer hiervan? We maken het mee in h/A.I., human versus Artificial Intelligence: futuristisch muziektheater door makers, spelers, musici en publiek die, samen met A.I. de toekomst in gaan.

Behalve deze geweldige show kun je op 31 augustus 2022 vanaf 19:00 ook genieten van een drie-gangendineer gebaseerd op de show. Het diner is samengesteld door Maureen de Jong. 
Ook zal universitair docent Peter van der Putten een kort college geven over A.I. 
Dit alles zal plaatsvinden in Scheltema Leiden. De deuren gaan vanaf 18:30 open 

Een kaartje voor dit muziektheater + diner kost 30 euro. 
Er is echter ook een optie om een duurder kaartje (35 euro) te kopen. 
Die extra 5 euro gaat vervolgens naar de Veenfabriek en maakt het mogelijk om meer van dit soort evenementen plaats te laten vinden. 

Als je bepaalde allergieen of dieetwensen hebt, mail dit dan uiterlijk 1 dag van tevoren naar info@veenfabriek.nl

Komt 31 augustus niet uit? Geen probleem! Je kunt de voorstelling ook op 12 of 13 september bekijken in de Stadsgehoorzaal om 20:15. Helaas is er dan geen diner bij inbegrepen.