Overslaan en naar de inhoud gaan

Experts van Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en het LUMC nemen je deze middag mee op reis langs twee soorten virussen.

Corona Update 22-12-21: Vanwege de nieuwe corona maatregelen zal deze Kennis door de Wijken activiteit op deze datum helaas niet doorgaan en wordt de activiteit verplaatst naar woensdag 18 mei. We hopen je dan te zien! 

Biologische virussen - denk aan griep en natuurlijk het corona virus - verschillen van virussen die de computer ‘ziek’ maken. Maar er zijn ook overeenkomsten! Best veel als je er even over na denkt: ze dringen ongewenst binnen en verspreiden zich razendsnel. Ook zijn zevaak moeilijk of niet te bestrijden, maar je kunt je toch proberen te wapenen: van virusscanners op je computer tot een griepprik of vaccin.

Experts van Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en het LUMC staan deze middag klaar in Rijksmuseum Boerhaave met spannende activiteiten over twee soorten virussen. 

Nog meer weten over besmettelijke virussen? Onderdeel van de middag is ook een bezoek aan de tentoonstelling ‘Besmet! Over epidemieën van vroeger en nu’.

Ben je tussen de 8-12 jaar en helemaal gek van virussen? Dan zien we je vast en zeker op 18 mei in Rijksmuseum Boerhaave. Gratis entree.