Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom gezellig rondneuzen! Dan maken we je wegwijs in hoe wij als mensen keuzes maken en waarom we bepaalde dingen voelen, denken en doen.

Op vrijdagmiddag 16 September 2022 organiseren het Kenniscentrum voor Psychologie en Economisch Gedrag en de Universiteit Leiden het kleinschalige Wijsneus Festival in Park de Leidse Hout.

Zo wordt er in gegaan op de volgende vragen door middel van experimentjes en korte praatjes: Kunnen we goed inschatten of een verdachte op camera schuldig of juist onschuldig is? Hoe zinvol is het om mensen te straffen als ze de kantjes ervan aflopen? Heb jij wel eens je hartslag op een hartfilmpje gezien? En hoe gaan we met ons afval om in de natuur?  

Programma

  • Test jezelf bij verschillende experimentjes. Zo kun je je eigen hartfilmpje maken!
  • Luister naar korte praatjes van gedragswetenschappers Welmer, Henk en Anouk van de Universiteit Leiden.
  • Laat je verrassen door Rich Magic de illusionist.
  • Geniet van live muziek van de band Moon About en lekkere hapjes en drankjes van het Theehuis.

Het wordt een middag waar je neus van gaat krullen. Vol verrassende inzichten voor jong en oud, leuke muziek, hapjes en drankjes. Een activiteit leuk voor jong en oud!

Waar: Park de Leidse Hout, rondom de muziektent (“de Waterlelie”) achter het Theehuis. Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, maar er is geen invalidetoilet.

Wanneer: Vrijdagmiddag 16 september van 15.00 tot 19.00 uur.

Entree: Gratis!

De praatjes van de activiteit zijn in het Nederlands. De experimentjes zijn zowel Nederlans- als Engelstalig. 

Meer informatie vind je op de website.