Overslaan en naar de inhoud gaan

Op 10 december vindt de jaarlijkse Dag van de Rechten van de Mens plaats: het moment om stil te staan bij mensenrechten en dit onderwerp extra onder de aandacht te brengen. Doe je mee aan de schrijfactie van Amnesty Leiden?

Ook dit jaar heeft Amnesty International weer tien mensen uitgekozen die opkwamen voor hun recht om te demonstreren. Deze mannen en vrouwen demonstreerden tegen armoede, geweld, de invasie in Oekraïne, het 'niet mogen demonstreren', milieuschade of de rechten van transgenders. Dit jaar zijn de uitgekozen demonstranten afkomstig uit Kameroen, Cuba, Hongkong, Rusland, Zimbabwe, Bangladesh, Iran, Marokko, Paraguay en Frankrijk.

Natuurlijk mogen deze mensen niet vergeten worden; daarom komt Amnesty Leiden op 9 december samen om brieven te schrijven aan regeringen, familieleden of demonstranten zelf. Op deze manier wordt er ondersteuning geboden en druk gezet op regeringen over de hele wereld. Partners van deze activiteit zijn de BplusC Bilbiotheek, De Bakkerij en de gemeente van Leiden. 

De Wethouder Kansengelijkheid zal halverwege de middag langskomen om alle brievenschrijvers te ondersteunen en Marcella Piscedda zal zorgen voor een muzikale omlijsting, begeleidt door zang en gitaar. Kom je meeschrijven?

Deze activiteit is Nederlandstalig. 

Locatie: BplusC Bibliotheek, Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Entree: Gratis, vrije inloop