Dit zijn de EU TalentOn projecten!
De EU TalentOn deelnemers hebben hard gewerkt. Wij mogen nu eindelijk hun projecten bekend maken op onze website!
104 deelnemers zijn opgedeeld in 5 onderwerpen gebaseerd op 5 EU Missies. Elke missie heeft nu 4, 5 of 6 teams die er aan werken. Neem een kijkje!
- Act to Adapt: Een rondreizende bioscoop met het doel om het narratief rondom klimaataanpassingen te veranderen en een positief bewustzijn te scheppen
- Root Campers: Het maken van een droogte-resistente en veerkrachtige olijfboomgaard door middel van enten en natuurlijke micro-organismen.
- Team 451: Meer natuur naar de steden toebrengen door grondeigenaren te koppelen aan actieve inwoners.
- Klimaso: Umbrella Green - natuur terugbrengen naar de stedelijke jungle.
- Game Set Adapt!: DROPIT de app - verandert via kleine stapjes je gewoontes rondom watergebruik.
- Synergies: Een informatie-uitwisselingssysteem dat het gat tussen beschikbare informatie en kankerbehandelingen in de praktijk moet dichten
- Natural Killers: Het hergebruiken van COVID-test locaties om de meest dodelijke vormen van kanker in Europa vroegtijdig op te sporen.
- OncoSmart: Metis - een plek die de connectie tussen de juiste academici en gezondheidsindustrie versimpeld.
- Bright Ribbons: The Big C - een educatief bordspel met als doel de kennis over kanker te verbeteren.
- OncoINect: Per-geval gebaseerde koppeling tussen kankerpatiënten, onderzoeksinstellingen en professionals binnen de gezondheidszorg.
- 4WARD Thinkers: Cancer Intelligence Centers (CIC) die ziekenhuizen ondersteunen door advies te geven over het diagnosticeren en behandelen van kanker.
- Ciroulizers: OSR (Organic Secondary Material) is een een online marktplaats met als doel industriële symbiose te bevorderen.
- Urgent Cities: Green Riders - een op data gebaseerde oplossing die gebruikers beloont wanneer ze gebruik maken van een duurzame vervoermethode.
- Greensly Bears: Thermobubble - het gebruik maken van Phase-Change-Materials (PCM) om hitte vast te houden en los te laten wanneer nodig.
- CloseTheLoop: PICKy - de eerste sociale media app die het opruimen van zwerfafval promoot door het leuk en belonend te maken.
- Urbanites 2.0: Het oplossen van het first mile/last mile probleem voor mensen die in buitenwijken wonen.
- Urbolution: Het gebruiken van digitale tweelingen om luchtkwaliteitsmetingen te verbeteren.
- The Bluemers: Een aangepast biofilter wat in staat is om microvervuilers zoals pesticiden, chemicaliën en zware stoffen binnen een bepaald gebied te elimineren.
- Coastbusters: Visnetten die verlicht worden door LEDlampjes die op waterturbine-energie werken waardoor bijvangst met 95% kan worden verminderd.
- ReAqua: Het ontwikkelen van een technologie waarbij de optimale hoeveelheid meststof kan worden bepaald om uitspoeling in grond-en oppervlaktewater te voorkomen.
- TeamBeam: AquaTag is een planeetvriendelijke vorm van een zonbescherming die je waarschuwt voor schadelijke stoffen op je huid.
- ForeSea: Het opsporen en monitoren van microplastic in oppervlakte water door middel van een combinatie van machine learning en citizen science.
- Youth4Soil: Het verbinden van landeigenaren aan de hulpmiddelen die zij nodig hebben voor de bioremediëring van bodems.
- Terraquest: Een hulpmiddel dat collaboratie tussen boeren promoot en hen helpt bij het beheren van hun bodemkoolstof-winst technieken.
- Resoilution: De formulatie van op de situatie aangepaste bio-meststoffen die de bodem herstellen.
- Soilfix: ROOTED - het aanmoedigen van burgers om stedelijke bodems te verbeteren.