Overslaan en naar de inhoud gaan

Throwback video: 180 dagen Leiden European City of Science

Leiden is het hele jaar European City of Science. 365 dagen lang staat de stad in het teken van wetenschap, kennis, kunst en kunde. Elke dag is er iets te doen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Nu de eerste 180 dagen voorbij zijn gevlogen, is het tijd om terug te blikken op het eerste half jaar Leiden European City of Science.

180 dagen: het eerste half jaar Public Engagement with Science

Sinds de officiële opening in januari hebben er vele activiteiten plaatsgevonden, zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau. Het Year of Events is vanaf de start vol met events, workshops, tentoonstellingen en lezingen. Ook het Kennis door de Wijken programma draait op volle toeren: samen met lokale gemeenschappen zijn er het eerste half jaar al tientallen events georganiseerd. Alles op kleine schaal, met grote impact. Elke dag opnieuw. 

De eerste 180 dagen laten zien dat de focus ligt op Public Engagement with Science. Er worden nieuwe manieren gevonden om impact te creëren, door co-creatie, toegankelijke evenementen en nieuwe, bottum-up initiatieven. 

Bekijk de terugblik hieronder. 

Throwback video 180 dagen Leiden European City of Science