Overslaan en naar de inhoud gaan

“Leiden European City of Science 2022 bouwt op innovatieve, open en speelse wijze aan nieuwe connecties tussen wetenschap en de maatschappij. Het ambitieuze programma met 365 dagen vol evenementen linkt ook met het European Year of Youth, met als een van de hoogtepunten de 33ste editie van de European Union Contest for Young Scientists!”.

Mariya Gabriel, European Commissioner Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd.

Europese Jaar van de Jeugd

2022 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van de jeugd! Het belang van jong talent werd september 2021 ook genoemd in de State of the Union van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Het hele jaar moet in het teken staan van de jongeren en moet licht werpen op het belang voor een betere toekomst voor de Europese jeugd- groener, inclusiever en digitaler. Tijdens het European City of Science jaar in Leiden zijn er heel wat activiteiten die de Europese jeugd betrekken bij de wetenschap. Neem snel een kijkje in het overzicht. Meer informatie over het Europese Jaar van de Jeugd vind je hier.

We zijn zeer verheugd dat EUCYS en EU TalentOn zijn geselecteerd als flagship events van het Europees Jaar van de Jeugd van de Europese Commissie.