Overslaan en naar de inhoud gaan

Als eerste Europese stad presenteert Leiden European City of Science 2022 een wetenschapsfestival van 365 dagen voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Een jaar lang wordt een interactief programma vol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen aangeboden, met als doel om wetenschap en samenleving te verbinden.

Het initiatief voor dit bijzondere jaar kwam van de gemeente Leiden, de Universiteits Leiden, het LUMC en de Hogeschool. De titel wordt uitgegeven door EuroScience in Straatsburg en het project vindt plaats dankzij financiële ondersteuning door de Europese Commissie. Tot de wetenschappelijke hoogtepunten van het jaar behoren het EuroScience Open Forum (ESOF) in juli en de Bright Young Minds Week in september. Leiden2022 is door de Europese Commissie als voorbeeldproject opgenomen in de ERA Policy Agenda: ‘Action 14: Bring Science closer to Citizens’. Zie voor meer informatie: Leiden 2022 | Leiden2022.

Denkt u ook dat de band tussen wetenschap en samenleving versterking verdient? Er zijn veel mogelijkheden om partner te worden van dit jaar. Dat kan op allerlei manieren, maar vooral door deel te nemen aan en zichtbaar te zijn op onze flagship events. Lees hieronder meer informatie. 

Partner van een dag

Dag in dag uit valt er van alles te beleven en ontdekken in Leiden en omstreken. Het hele jaar lang hopen we mensen nieuwsgierig te maken naar de wondere wereld van wetenschap, kennis, kunst en kunde. Er is volop keuze: 365 dagen een ander onderwerp, voor elk wat wils. 

Elk onderwerp heeft een unieke pagina waar de activiteiten van de dag te vinden zijn. Als partner kun je met logo en link op deze pagina staan door een of meerdere specifieke dagen te sponsoren.

Focus; Levend Lab; Fantasie; Voedsel; Geld; Micro; Science; Game Changer; Antibiotica; Dromen; Kleur; Luister!; Mars; Zorg; Moonwalk; International; Hypothese; Toekomst… Welke dag past het best bij u?

Met de sponsoring van een dag draagt u bij aan het ontplooien van de activiteiten van Leiden European City of Science en zo zorgen we samen voor de verbinding tussen wetenschap en samenleving. Voor het sponsoren van een dag vragen we een bijdrage van € 1.000,-.

Bent u geïnteresseerd in een partnerschap? Meedoen kan nog! Neem voor meer informatie contact op. Dat kan rechtstreeks met Meta Knol, directeur Leiden European City of Science 2022 (m.knol@leiden2022.nl) en/of met Danielle Vreeburg, zakelijk leider (d.vreeburg@leiden2022.nl). Uiteraard zijn zij van harte bereid om wensen en mogelijkheden voor een partnership met u door te nemen.