Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Plekberaad is een bijzondere bijeenkomst waarbij we met jonge Leidenaren, beleidsmakers en pioniers voor een betere wereld samenkomen. In deze vorm van nieuwe democratie ontdekken we hoe de stad er over 3 generaties, in 2060, uitziet.

Samen kijken we naar de toekomst van deze mooie stad.

Is Leiden jouw plek? Meld je dan nu aan om mee te doen met het Plekberaad. Deze editie focussen we op ‘Samen – Wonen – Leven’. Om te garanderen dat er zo veel mogelijk perspectieven mee worden genomen selecteert de organisatie een zo divers mogelijke groep uit de aanmeldingen.

De deelnemers maken een gezamenlijk toekomstbeeld en brengen de uitdagingen van Leiden in kaart. Daarna gaan we kijken hoe deze kunnen worden omgezet in tastbare oplossingen. De bijeenkomst is de aftrap van de Nationale Week van de Toekomstige Generaties.

Extra speciaal deze editie: Eva Rovers geeft een mini lezing! Het belooft een schitterende dag te worden waarin zij haar inzichten deelt over haar boek 'Nu is het aan ons' en haar onderzoek tijdens het burgerberaad.

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens het Plekberaad? Bekijk hier het verslag van de vorige editiedie van 30 juni 2022 in de Burcht. De bijeenkomst is onderdeel van de Leiden2022 programmalijn New European Bauhaus: een toekomstgericht programma over duurzaamheid en inclusiviteit. Het programma is partner van een internationale beweging binnen de Green Deal van de EU en haalt inspiratie uit de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Uitkomsten zullen zowel lokaal als landelijk worden gedeeld. Lokaal hoopt de organisatie inhoudelijk bij te dragen aan de dialoog over de toekomst en de rol die kunst en wetenschap hierin kunnen vervullen. Met de Nationale Week van Toekomstige Generaties wordt er door het Lab Toekomstige Generaties, het Ministerie van de Toekomst  en The Turn Club, gewerkt aan een schaalbaar en herhaalbaar model voor inwoner-gedreven en plaatsgebonden langetermijn-beleid.

Locatie: Oude V&D aan de Aalmarkt

Tijd: 13.30 - 17.30 uur

Aanmelden kan via deze link.

Deze activiteit wordt georganiseerd i.s.m. het Ministerie van de Toekomst, Turnclub én het Lab Toekomstige Generaties.